Maaammmaaaa, waar zijn mijn schoenen en waar is mijn jas­? Mopperend antwoord ik mijn dochter én mijn zoon dat hun spullen op de plaats liggen waar ze het laatst zijn uitgedaan. Uiteindelijk vinden ze de spullen, proppen ze de lunchtrommel, beker en fruit in de tas en ploffen in de auto op de achterbank. Net op tijd zet ik ze op school af. Ik heb het zweet op mijn voorhoofd staan, thuis is het een grote bende van het ontbijt en ik heb het gevoel dat de dag al half voorbij is. Mmmmm, het is pas 08.30 uur. Welcome to the jungle……

Bij de geboorte van mijn kinderen werd mij op het hart gedrukt dat rust, reinheid en regelmaat erg belangrijk waren. In de beginjaren lukte dat aardig. Maar op een gegeven moment kwam de klad erin en dat met name bij de onderwerpen rust en regelmaat.  Aanleiding? Geen idee, zeg het maar….. Het leek wel of het iedere ochtend survivallen was.

Structuur en routine

Hoezeer ik ook geniet van de impulsieve dingen van het leven, ga ik toch echt goed op structuur en routine. Inmiddels heb ik een goede basis gelegd voor de ochtenden bij ons in huis. Er is geen chaos meer en ik ben zeker niet meer aan het survivallen. Oké er zijn best wel eens ochtenden dat het wat minder soepel loopt, maar de volgende dag pak ik de nieuwe gewoonte weer op en loopt het ochtendritueel als een trein.

Het ochtendritueel is eigenlijk heel simpel. `s Avonds de tafel dekken, gymspullen inpakken en spullen klaarleggen die mee naar school of naar het werk gaan. Op een vast tijdstip gaat mijn wekker en ik ben gestopt met snoozen. Met de kinderen zijn afspraken gemaakt over het beleg op de boterham en ze smeren de boterhammen al jaren zelf.

Ik heb het gevoel dat door deze ochtendroutine ik meer uit mijn dag kan halen. Het helpt me om op een gezonde en ontspannen manier op te staan en positief aan de dag te beginnen. Het geeft me houvast omdat ik precies weet wat er te doen is, hoeveel tijd het kost en dat we op tijd klaar zijn om de deur uit te gaan op weg naar school of werk.

Wist je dat veel mensen met een druk gezinsleven de ochtenden ervaren als een intens stress moment. De ´7 o´clock´ in de ochtend is dan ook de `stress o´clock´ te noemen.  Wat mij betreft is het de moeite waard om je ochtendroutine eens onder de loep te nemen en om misschien wel kleine dingen te veranderen waardoor de ochtenden ontspannen verlopen.

Gezonde leefstijl = gezonde gewoontes

Bij een gezonde leefstijl horen vaste gewoontes die bij je passen en waar je altijd op kan terugvallen als het even iets minder lekker loopt. Vaste gewoontes maken het makkelijker om gezonde keuzes te maken, simpelweg omdat je niet elke keer hoeft te kiezen. Het bespaart je energie.

Als je moe bent en je batterij is behoorlijk leeg, dan vindt je brein het lastig om een juiste keuze te maken. Het brein gaat dan voor iets makkelijks of wat binnen handbereik ligt. Het voorbeeld is het avondeten. Je herkent vast wel die momenten dat je naar de snackbar gaat, een pizza in de oven schuift of Chinees haalt? Prima voor een keer, maar ik denk dat je de essentie wel snapt.

Het kan een flinke uitdaging zijn om gezonde gewoontes aan te leren en in je systeem te krijgen, maar het is zeker de moeite waard. Begin met één gezonde gewoonte en blijf dit herhalen totdat je er niet meer over hoeft na te denken en het in je systeem zit. Daarna start je met de volgende nieuwe gezonde gewoonte.

Succes!

Energieke groet van Daniëlle

ps. Gelijk aan de slag met Lunch & Learn

Niewe gezonde gewoontes aanleren tijdens Lunch & Learn op 13 juni 2022 bij mij thuis, gezellig aan de eettafel of heerlijk buiten in de tuin.

Tijdens deze lunch kun je zien en proeven hoe een gezonde en makkelijke lunch eruit ziet.

Verder leer ik je hoe voeding helpt om je fit te voelen en vol energie te genieten van je dag.   

Na deze lunch en learn bijeenkomst:

  • weet jij precies hoe je een after lunch dip voorkomt;
  • weet jij hoe je aan het eind van de dag nog energie overhoudt;
  • ga je met ideeën en recepten naar huis, die eenvoudig klaar te maken zijn en niet veel extra tijd kosten.

Er is plek voor 6 personen, vol = vol.

Alles op een rijtje:

Datum :  maandag 13 juni 2022.

Tijdstip: 12:00 uur tot ongeveer 13.30 uur.

Adres: Grubbenvorsterweg 37 in Lottum.

Kosten: € 10,– per persoon (=speciale pilotprijs).

Meld je aan via  info@keepinbalance.nl of via 06-55153906.

Zie ik je op maandag 13 juni 2022? Gezellig genieten van een heerlijke lunch!!!

Gratis e-book

Ben je het zat dat je vermoeidheid je leven beperkt? En wil je weer uitgerust wakker worden en lekker in je vel zitten.

Ik help je graag aan meer energie zodat je weer fit en energiek bent om weer volop van het leven te genieten.

Vraag nu het gratis e-book “In 5 stappen meer energie en balans” aan!

 

Facebook
LinkedIn
WhatsApp